UA / RU
Підтримати ZN.ua

Доба на Донеччині: в ОВА повідомили число загиблих та поранених мирних жителів

Голова ОВА Павло Кириленко закликав жителів регіону евакуюватися.

На Донеччині російські окупанти продовжують бити по всьому фронту та містах у відносному тилу, повідомив голова ОВА Павло Кириленко. За добу російські вбивці забрали життя кількох мирних жителів регіону. Також є поранені.

«Чергова цивільна мішень росіян – п’ятиповерхівка у Костянтинівці. Достеменно відомо, що внаслідок ранкового обстрілу є одна поранена людина, але точну кількість жертв та обсяги руйнувань ще належить встановити», – повідомив Кириленко.

Крім того, ворог тричі за добу обстріляв Черкаську громаду. У результаті в Новомиколаївці пошкоджено адмінбудівлі, у Майдані окупанти застосували касетні боєприпаси. Майже вся громада залишилася без електроенергії, мобільного зв’язку та інтернету.

У Мар’їнській громаді ворог обстріляв приватний сектор Красногорівки. Станом на зараз відомо про одну загиблу та одну поранену людину. 

У Світлодарській громаді вночі росіяни вели обстріли по околицях Новолуганського, Кодеми і Семигір’я. Через ворожі обстріли одна людина загинула, ще одна отримала поранення. 

«Росіяни будуть обстрілювати, аж поки ми їх не виженемо з нашої землі. Єдиний правильний вихід для цивільних – евакуація! Евакуюйтесь – збережіть себе та своїх близьких!», – закликав Павло Кириленко.

Читайте також: У найближчі дні росіяни сфокусуються на захопленні маленьких містечок на Донеччині – британська розвідка

Британська розвідка вважає, що російські окупанти намагаються просуватися в бік Слов'янська. Згідно з прогнозом розвідки Сполученого Королівства, найближчими цілями можуть стати Сіверськ і Бахмут.