UA / RU
Підтримати ZN.ua

До затриманого в Греції Мельничука прибув український консул

Мельничука затримали у неділю, 1 березня.

До поліцейського відділення, де перебуває затриманий колишній командир "Айдару" Сергій Мельничук, прибув український консул в Салоніках. Про це повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, передає "Укрінформ".

Зазначається, що консул виїхав як тільки стало відомо про затримання Мельничука.

"Як тільки стало відомо про затримання 1 березня грецькими правоохоронними органами С.Мельничука, одразу на місце події виїхав український консул в Салоніках. З поліцією Греції консулом домовлено про тимчасове тримання затриманого в поліцейському відділені та забезпечення всім необхідним (питна вода та їжа)", - зазначив Погорельцев.

За його словами, дружина Мельничука разом з малолітньою дитиною розміщені у готелі поблизу місця тримання.

Крім того, Мельничук має можливість користуватися своїм телефоном.

Затриманому надано російськомовного адвоката. Сьогодні, 2 березня, до поліцейського відділення має прибути прокурор з міста Салоніки.

Читайте також: Охоронець Мельничука стріляв у повітря, щоб захистити його від громадян

Нагадаємо, колишній командир добровольчого батальйону "Айдар", депутат Верховної Ради восьмого скликання Сергій Мельничук увечері 1 березня повідомив, що його затримали на кордоні з Грецією за запитом російського Інтерполу.

За словами Мельничука, його затримали на підставі того, що Росія оголосила його в розшук. Мельничук додав, що разом із ним перебувають вагітна дружина і дев'ятимісячний син. За словами екскомбата, він ще не отримував жодних роз'яснень від українського посольства.