UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Умані на святкування Рош га-Шана прибуло майже 28 тисяч паломників-хасидів

В них триватиме святкування іудейського нового року з 6 по 8 вересня.

У понеділок, 6 вересня, в Умані Черкаської області зареєструвалися 27 757 хасидів-паломників  з 10 країн світу, інформує  пресслужба ДСНС.

«Поруч із меморіальним комплексом рятувальники цілодобово забезпечують безпеку прочан. Серед напрямків, які сприяють попередженню надзвичайних подій є й профілактичні»,  – йдеться в повідомленні.

За словами рятувальників, вони проводять з хасидами «інформаційно-профілактичну роботу».

Аби ознайомити паломників з правилами пожежної безпеки та основним правилам життєдіяльності, фахівці ДСНС роздають спеціально розроблені пам’ятки, де правила безпеки викладені англійською мовою.

Наступ нового 5782 року за іудейським календарем почнуть святкувати увечері 6 вересня 2021. Святкування триватимуть до вечора 8 вересня.

Як повідомлялося раніше, в Умані напередодні святкування Рош га-Шана,  яке відбудеться сьогодні ввечері, зареєстровані перші випадки коронавіірусу серед хасидів, які прибули в місто.

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін зазначив, що епідеміологічна ситуація в Україні дозволяє прийняти паломників.

Минулого року Кабінет міністрів України у серпні-вересні закрив в’їзд для іноземців в Україну, через пандемію коронавірусу, але це не зупиняло паломників незаконно перетинати кордон України, не дивлячись на заборону уряду.