UA / RU
Підтримати ZN.ua

До України прибула віцепрезидентка Бундестагу

Катрін Герінг-Екардт перебуватиме в Україні кілька днів.

Віцепрезидентка Бундестагу Німеччини Катрін Герінг-Екардт сьогодні, 1 лютого, прибула з візитом до Києва. Про це вона написала у Twitter.

«Київ. Я приїхала сюди сьогодні нічним потягом. Українці захищають свою країну та нашу спільну свободу. Я захоплююся їхньою мужністю. Найближчими днями я хотіла б скласти уявлення про відбудову, гуманітарну ситуацію та важкі будні на місці», - йдеться у дописі.

За словами Герінг-Екардт, вона хотіла підкреслити, що Україна «належить до європейської сім'ї», маючи на увазі потенційне членство країни в ЄС.

«Як тільки формальні критерії будуть виконані, Україна також має стати офіційним членом ЄС», - сказала Герінг-Екардт, а також закликала зробити все можливе, «щоб країна досягла успіху в цьому», повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Під час свого перебування в Україні, яке триватиме кілька днів Герінг-Екардт відвідає Київ, а також сільські регіони, щоб отримати уявлення про гуманітарну ситуацію. Крім того, запланована зустріч з главою уряду України Денисом Шмигалем.

Читайте також: Ми поки що не надіслали запит Німеччині з приводу винищувачів – Макеєв

Раніше повідомлялося, що глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус озвучив плани найближчим часом приїхати до України, можливо, протягом наступних чотирьох тижнів.