UA / RU
Підтримати ZN.ua

До України повернулися моряки, врятовані із затонулого в Румунії судна

У посольстві повідомили, що українців, поки вони перебували в Румунії, забезпечили всім необхідним.

Українські моряки, врятовані із затонулого судна Volgo Balt 179, повернулися до України, повідомили в українському посольстві у Румунії. У дипвідомстві розповіли про стан здоров’я українців.

“Сьогодні, 18 березня 2021 р., українські моряки-члени екіпажу судна Volgo Balt 179 у супроводі співробітників Посольства України в Румунії прибули на пункт перетину кордону Рені (Україна). Після оформлення в’їзду на територію нашої держави, українські громадяни організовано слідуватимуть до м. Одеса, де їх зустрінуть представники компанії-оператора затонулого судна Volgo Balt 179”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що стан здоров'я всіх 10 врятованих громадян задовільний. У Румунії їх забезпечили всім необхідним. Моряки також пройшли відповідні лікувально-профілактичні процедури для організації їх безпечного транспортування в Україну.

Читайте також: Кулеба подякував Румунію за порятунок українських моряків

Вранці 11 березня у водах Чорного моря біля берегів Румунії затонуло судно Volgo Balt 179. На борту було 13 українських моряків - двоє загинули. Одна людина зникла безвісти. Врятованих доставили до пасажирського причалу в порту Констанца після закінчення рятувальних робіт.