UA / RU
Підтримати ZN.ua

До суду передали справу колишнього військовослужбовця ЗСУ, який керував агентурною мережею військової розвідки РФ

Колишньому військовому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Правоохоронці скерували до суду справу колишнього військовослужбовця Збройних сил України, який був керівником агентурної мережі російських спецслужб, повідомили в Службі безпеки. Завербованого Росією українця затримали навесні.

“Контррозвідка Служби безпеки України викрила колишнього військовослужбовця ЗСУ, який був завербований представником спецслужб РФ для збору розвідувальної інформації на шкоду державній безпеці нашої країни.  Наразі у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із конфіскацією майна”, - йдеться у повідомленні.

В СБУ нагадали, що фігурант справи за завданням іноземних кураторів мав збирати інформацію про військові об’єкти, які дислокуються на території Волинської області. Також російським спецслужбам були потрібні дані про учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил в Донбасі.

Читайте також: СБУ затримала диверсанта "ЛНР"

Нагадаємо, на початку березня контррозвідники СБУ затримали під час перетину державного кордону керівника агентурної мережі ГУ Генштабу ЗС Росії, який виявився громадянином України та колишнім військовослужбовцем української армії. Тоді у Службі безпеки показали відео затримання українця.