UA / RU
Підтримати ZN.ua

До суду Дніпропетровська направлено обвинувальний акт стосовно журналіста НТВ

Слідчий відділ УСБУ у Дніпропетровській області завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 201 (контрабанда) та ч. 1 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Слідчий відділ Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області завершив розслідування кримінального провадження стосовно громадянина Білорусі, який представився журналістом російського каналу НТВ, який контрабандним шляхом ввіз на територію України і використовував спеціальний технічний засіб негласного отримання інформації.

Як повідомляє прес-група УСБУ в Дніпропетровській області, у квітні громадські активісти спільно з бійцями батальйону "Дніпро" МВС України під час патрулювання міста Першотравенськ (Дніпропетровська обл.) виявили двох чоловіків, які здійснювали приховану фото- і відеозйомку адміністративних будівель, використовуючи технічний пристрій, закамуфльований під окуляри з вбудованою відеокамерою високої роздільної здатності. Цих громадян доставили в облуправління СБУ.

"Один з чоловіків пред'явив паспорт громадянина Республіки Білорусь, представився журналістом російського телеканалу НТВ і повідомив, що приїхав для підготовки репортажів про Україну. Посвідчення журналістів у цих громадян були відсутні. В іноземців, окрім двох фотокамер і ноутбука, було вилучено окуляри з вмонтованою мініатюрною відеокамерою", - йдеться в повідомленні.

Експертиза підтвердила, що вилучені окуляри є спеціальним технічним засобом отримання інформації, використання яких, згідно з чинним законодавством, заборонено в Україні. Під час розслідування слідчими встановлено, що громадянин Білорусі здійснив контрабанду спецпристрою.

Обвинувальний акт за результатами розслідування направлено до Бабушкінського районного суду Дніпропетровська. !zn

Читайте також:

Російські мас-медіа лідирують за рівнем недовіри серед українців

З України за минулу добу видворено 10 представників російських ЗМІ

Держкомтелерадіо України запропонувало розірвати інформаційну угоду з Росією