UA / RU
Підтримати ZN.ua

До спецоперації «Майдан 3» Росія залучила пропагандистів Кремля та колишнього народного депутата − ЦПД

Пік спецоперації припаде на весну.

Для проведення російської інформаційної спецоперації «Майдан 3» причетні пропагандисти із адміністрації президента РФ та обвинуваченого у державній зраді колишнього народного депутата Віктора Медведчука.

Зокрема Росія планує використати людей із команди першого заступника керівника кремлівської адміністрації Сєргєя Кірієнка, розповів керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

Читайте також: У ГУР назвали кілька імен тих, кого РФ може залучити до інформаційної спецоперації «Майдан-3»

Із його слів, також у плані задіяні спецслужби Росії, серед яких Служба зовнішньої розвідки та Головне розвідувальне управління Генштабу, котрі відповідають за новостворені сторінки й акаунти у соцмережах, а також ботоферми, які розганяють фейки.

«Також у цій спецоперації задіяний Віктор Медведчук і його проєкт «Другая Украина», який використовує окремих одіозних проросійських персонажів з українськими паспортами, що працюють на РФ», − зауважив Коваленко.

Читайте також: "Планування геноциду у прямому ефірі": російські "експерти" на федеральному каналі обговорюють план "Майдан-3"

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що мета росіян зараз − посіяти розкол, створити хаос в українському суспільстві та в кінцевому результаті спровокувати переворот. За його словами, окупанти готуються до дезінформаційної кампанії «Майдан-3». У її рамках ворог планує змінити президента України

Згодом у Комітеті з питань розвідки при Президентові України повідомили, що спецоперація «Майдан-3» з боку Росії досягне своєї кульмінації у березні-травні 2024 року. За інформацію розвідки, на поширення антиукраїнських настроїв лише на платформі Telegram Росія витратила майже 250 млн доларів. Натомість загальний бюджет операції становив 1,5 млрд доларів. Це – найдорожча «акція» російських спецслужб в історії.