UA / RU
Підтримати ZN.ua

До СБУ надійшов запит Сирського щодо проведення перевірки Гладкого – ЗМІ

В СБУ зазначили, що інформація щодо перевірки Гладкого має обмежений доступ та не підлягає розголошенню.

Служба безпеки України перевірить начальника штабу командування Сил безпілотних систем Романа Гладкого. Запит на перевірку надійшов від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, повідомила пресслужба СБУ, передає “Суспільне”.

В СБУ розповіли, що про результати перевірки буде поінформовано Сирського згідно з  установленим порядком.

Водночас у службі уточнили, що детальна інформація щодо перевірки Гладкого має обмежений доступ та не підлягає розголошенню.

Читайте також: Сирський заявив, що СБУ не мала питань щодо призначення Гладкого, але запропонував додаткову перевірку – Костенко

Спочатку про призначення Гладкого повідомили ЗМІ. Засоби масової інформації писали, що про службове розслідування щодо Гладкого, яке проводили за часів міністра оборони Степана Полторака. Тоді його розпочали через фінансово-економічні порушення та наявність у дружини Гладкого Олени російського паспорта. Також зазначалося, що його донька виступала за Центральний спортивний клуб РФ. При чому вперше ця інформація з’явилася ще 2018 року.

Згодом Збройні Сили України підтвердили призначення Гладкого та заявили, що він пройшов усі необхідні перевірки має допуск до роботи з відомостями з найвищим ступенем секретності. У ЗСУ назвали Гладкого офіцером з багаторічним стажем, який має відповідну військову освіту та значний досвід служби на керівних посадах. На засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки та розвідки Верховної Ради головком Збройних сил України Олександр Сирський завив, що СБУ не мала претензій до призначення Романа Гладкого. Проте в СБУ сказали, що перед призначенням не проводили перевірку Гладкого та не отримували жодних таких запитів. 3 вересня в Генштабі ЗСУ заявили, що Гладкого усувають від виконання службових обовʼязків, поки його перевірятиме Служба безпеки України.