UA / RU
Підтримати ZN.ua

До російського контрактника Агєєва не пустили консулів через слідчі дії

СБУ проводить "невідкладні слідчі заходи" із затриманим на Луганщині росіянином.

Служба безпеки України не допустила російських консулів до Старобільського СІЗО, де утримується затриманий в Луганській області військовослужбовець Збройних сил РФ Віктор Агєєв, повідомляє російська "Нова газета".

У постанові про відмову, яку російські дипломати продемонстрували журналісту Павлу Канигіну, сказано, що з Агєєвим проводяться "невідкладні слідчі заходи".

У зв'язку з цим Міністерство закордонних справ Росії закликало офіційний Київ забезпечити доступ консулів до затриманого в Донбасі контрактника.

Як повідомлялося, 22 липня мати Агеєва відвідала свого сина в СІЗО у Старобільську. "Нова газета", а пізніше перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко звернули увагу на той факт, що співробітники російського консульства протягом місяця не вживали жодних дій, щоб зустрітися із затриманим в Донбасі контрактником.

Нагадаємо, в червні українські військові в зоні проведення АТО знешкодили диверсійно-розвідувальну групу окупантів. Чотирьох диверсантів затримали, ще двоє були знищені. Серед затриманих виявилися також громадяни РФ.

Пізніше стало відомо, що в полон до українських військових в Луганській області потрапив російський військовослужбовець Віктор Агєєв, який служив за контрактом.

Росія традиційно відмовилася від свого військовослужбовця: Міноборони РФ заявили, що Агєєв ніколи не проходив військову службу за контрактом в Збройних силах Росії.