UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Ради внесли законопроєкт про стовідсоткове бронювання від мобілізації працівників ДСНС

Раніше уряд ухвалив постанову про бронь 50% ДСНСівців

6 червня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо стовідсоткового бронювання від мобілізації працівників ДСНС – на відміну від ухваленої урядом постанови, яка обмежує бронювання ДСНСівців на рівні до 50%. 

Проект закону №11323 має назву «Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язаних працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій». 

У картці законопроєкту ще не розміщено тексту, але його автор, народний депутат Олексій Гончаренко, повідомив, що йдеться про те, що 100% працівників ДСНС повинні отримати бронь від мобілізації. 

Депутат пояснив подачу законопроєкту тим, що «рятувальники, які щодня та щоночі рятують українців та розбирають завали після атак росіян, повинні мати бронь від мобілізації» й «наш тил повинен бути захищеним».

Читайте також: Кабмін вніс зміни до постанови про бронь від Мінекономіки: її продовжено на три місяці

Нагадаємо, петиція на сайті уряду із закликом забронювати від мобілізації увесь особовий склад пожежної охорони та служби надзвичайних ситуацій, оперативно-рятувальної служби та інших працівників цивільного захисту швидко набрала необхідні мінімальні 25 тисяч підписів.