UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Одеси на навчання прибули літаки й кораблі НАТО

Навчання Sea Breeze почнуться 10 липня.

Для участі в навчаннях Sea Breeze-2017 до Одесиу прибули кораблі країн НАТО, а також два військових літаки, повідомляє "Думська".

У суботу, 8 липня, в одеському аеропорту приземлилися два борти країн НАТО. Американський C-130J Hercules, який привіз водолазів, і угорський C-17A Globemaster III, що доставив кілька десятків військовослужбовців інших спеціальностей і спорядження для навчань.

9 липня до одеського порту зайшли три турецькі судна: корабель F241 Turgutreis, підводний човен і великий десантний корабель NL 214, а також румунський корвет "Контр-адмірал Хорію Мачелларіу".

Як повідомлялося, 10-23 липня в північно-західній частині Чорного моря, в Одеській і Миколаївській областях пройдуть навчання Sea Breeze-2017 за участю Військово-морських сил Збройних сил України та військовослужбовців країн НАТО.

Навчання будуть поєднуватимуть теоретичний та практичний курси процесу планування та проведення операції за стандартами НАТО, курс лідерства, курс з надання медичної допомоги у бойових умовах тощо. У навчаннях Sea Breeze – 2016, які проходили в липні, взяли участь представники США, Туреччини, Румунії та України.