UA / RU
Підтримати ZN.ua

До нападу на Осмаєва і Окуєву причетні двоє - Геращенко

Наразі у слідства є дві версії вбивства Аміни Окуєвої.

Злочинців, причетних до вбивства добровольця АТО Аміни Окуєвої, було двоє, повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" народний депутат, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Судячи з усього, терористів було двоє. Один чекав на повороті з Одеської траси і давав сигнал другому, що сидів у кущах зі зброєю", - пояснив Геращенко.

За його словами, наразі поліція і Служба безпеки України встановлюють осіб, причетних до вбивства. У слідства існує дві версії: дії російських спецслужб, спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Україні, а також помста Адаму Осмаєву за голову Чечні Рамзана Кадирова.

За словами Геращенка, сам Осмаєв зараз перебуває під охороною. Він також нагадав про те, що влітку цього року на Адама Осмаєва і Аміну Окуеву вже вчиняли замах.

"Очевидно, що біда прийшла з території РФ. У червні цього року з Росії приїхав один кілер, який намагався застрелити Адама і Аміну, однак його затримали і самого поранили, він знаходиться в СІЗО. На нього чекає суд і довічне ув'язнення. Що стосується цих покидьків, то я впевнений, що їх ми теж знайдемо, затримаємо, і вони теж будуть все своє життя сидіти у в'язниці", - підкреслив радник голови МВС.

Читайте також: Поліція розглядає вбивство Окуєвої як замовне

Нагадаємо, ввечері 30 жовтня народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко повідомив про замах на Аміну Окуеву і Адама Осмаєва, унаслідок якого Окуєва була вбита, а її чоловік – поранений. Автомобіль з подружжям розстріляли з автоматичної зброї на залізничному переїзді в Глевасі Васильківського району Київської області.

У Київській та сусідніх областях ввели план "Сирена".

Попередній замах на Аміну Окуеву і Адама Осмаєва було скоєно в Києві 1 червня. За даними ЗМІ, кілер є особистістю, відомою у кримінальних колах Санкт-Петербурга як Артур Денісултанов на прізвисько "Дінго". При собі у нього був паспорт громадянина України на ім'я Олександра Дакара, виданий у лютому 2016 року.