UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Миколаєва, де досі не зареєстровано жодного випадку інфікування, прибув головний санлікар

Наразі журналісти чекають на брифінг.

Головний санлікар Віктор Ляшко прибув до Миколаєва, де досі не виявлено хворих на коронавірус, аби перевірити, чи дотримуються в місті алгоритму протидії інфекції. Про це пише "Укрінформ".

"Наразі Ляшко спілкується з головним санлікарем Миколаївської області Володимиром Клочко та іншими відповідальними за це чиновниками", - повідомляє видання.

Згодом Віктор Ляшко проведе брифінг.

Нагадаємо, що головний санлікар Віктор Ляшко заявив про те, що в Україні проводять не набагато менше тестів на коронавірус COVID-19, ніж в інших європейських країнах, з урахуванням розвитку епідемії. У той же час Ляшко впевнений, що в країні вдасться повністю покрити потребу в ПЛР-тестах, адже українські виробники готові на добу випускати близько 1 тисячі таких тестів.

Ляшко також заявив про те, що Міністерство охорони здоров'я створить окрему гарячу лінію для тих пацієнтів, яких відмовилися тестувати на COVID-19.

Також 6 квітня почали діяти більш жорсткі карантинні обмеження. Зокрема, українці повинні завжди носити при собі документ, що підтверджує особу. На вулицю можна виходити тільки в масці, а пересуватися більш, ніж двом людям разом заборонено. Винятком може стати супровід дітей. Діти до 14 років можуть вийти на вулицю тільки в супроводі дорослих. У парках, скверах, зонах відпочинку заборонено гуляти, тільки якщо ви не вигулююєте домашню тварину.