UA / RU
Підтримати ZN.ua

До лав ЗСУ цього року необхідно мобілізувати 110 тисяч людей — депутат Горбенко

Він пояснив, чому цей запит значно менший, ніж запит ексголовкома Залужного. 

Народний депутат та заступник голови комітету з питань прав людини Руслан Горбенко, посилаючись на військових, розповів, що цього року ЗСУ потребують мобілізації 110 тисяч людей. Під час інтерв'ю "Укрінформу" він пояснив, що план оборони на 2024 рік нового головкома Олександра Сирського не потребує залучення такої великої кількості людей, як передбачав його попередник Валерій Залужний.

"Під час планування контрнаступу під керівництвом головнокомандувача Валерія Залужного виникла потреба у мобілізації 500 тисяч осіб, допомога від міжнародних партнерів, на жаль, затримувалась", — пояснив Горбенко.

Для того, аби призвати у військо таку кількість людей, потрібні і зброя, і величезний фінансовий ресурс. Останній необхідний для фінансування навчання та утримування новобранців. 

"Зараз командування і військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі на цей рік становить 100-110 тисяч осіб. На мою особисту думку, за цей рік вдасться призвати приблизно до 120 тисяч новобранців", — підсумував Горбенко. 

Читайте також: Глава МВС заявив, що демобілізуватися можуть усі колишні військовополонені

Фокус уваги зараз — на нових законах, що розширяють базу для мобілізації та посилюють повноваження держави у цій сфері. Детальніше про це — у статті "Як зменшити нестачу людей на фронті?" пише командир роти ударних дронів "Орден Сантьяго" Ігор Луценко.