UA / RU
Підтримати ZN.ua

До кінця року Україна отримає понад 13 млн доз американської вакцини

За тиждень використано 1,5 млн доз вакцини.

До кінця року очікується поставка 13,5 млн доз антиковідної вакцини КОМІРНАТІ/COMIRNATY виробництва Pfizer-BioNTec, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Ігор Кузін.

За його словами, на сьогодні Україна має в своєму розпорядженні 1,5 млн доз даної вакцини. Минулого тижня було зроблено 1,5 млн вакцинацій.

"В даний час в Україні знаходиться близько 1,5 млн доз вакцини КОМІРНАТІ/COMIRNATY (виробництва Pfizer-BioNTech- ред.), Ще 13,5 млн доз цієї вакцини Україна отримає до кінця 2021 року в рамках підписаних контрактів", - сказав він, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Україна отримала холодове обладнання вартістю $2,8 млн для зберігання вакцин від COVID-19 на базі закладів первинної медичної допомоги і при використанні мобільними бригадами. Устаткування отримають 3100 пунктів вакцинації, +1034 з яких працюють на базі закладів первинної медичної допомоги, і 800 мобільних бригад.

Читайте також: Україна не розглядає поставки однодозової вакцини Janssen

В даний час USAID виділив близько $10 млн на підтримку вакцинації в Україні і передав Україні майже $2,2 млн вакцин від COVID-19 в рамках механізму COVAX.

Раніше Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) надав Україні 2,5 млрд грн на боротьбу з COVID-19.