UA / RU
Підтримати ZN.ua

До кінця тижня 200 млн доларів "сім'ї Януковича" повернуться до держбюджету – Луценко

Генпрокурор також анонсував передачу до суду усіх "фінансових справ" до кінця поточного року.

За кілька днів 200 мільйонів доларів, отримані шляхом спецконфіскації коштів колишніх чиновників часів екс-президента-втікача Віктора Януковича, надійдуть в державний бюджет, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

На засіданні Парламентського комітету асоціації Україна–ЄС у Дніпрі в середу, 20 вересня, генпрокурор також розповів про те, що найближчими днями очікуються додаткові надходження від спецконфіскацій, але відмовився називати точну суму.

"Ми постійно працюємо, щоб повернути Україні вкрадені гроші. Щоб понесли відповідальність юридичну і фінансову Янукович і фігуранти його ОЗУ", - наголосив Луценко.

За словами генпрокурора, наразі закінчується розслідування справ по фінансам і вже до кінця поточного року всі вони будуть скеровані до суду.

Він також нагадав про те, що в держбюджет України вже повернулись 1,5 мільярди доларів "коштів Януковича". При цьому загальна сума вкраденого становить 40 мільярдів доларів.

Нагадаємо, 4 вересня заступник генерального прокурора України Євген Єнін повідомив про арешт в одній з європейських країн 500 кг золота, викраденого і вивезеного з України спільниками екс-президента-втікача Віктора Януковича.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко наголосив на тому, що золото було виявлено в комірках одного з швейцарських банків. За словами керівника ГПУ, місцезнаходження золота вдалося встановити завдяки тому, що низка підозрюваних уклала угоди з українськими слідчими органами.

За даними слідства, злочинна група Януковича завдала країні близько 40 мільярдів доларів збитків.