UA / RU
Підтримати ZN.ua

До кінця року Збройні сили України можуть поповнитися 500 офіцерами запасу

Призвані на службу офіцери можуть бути залучені до участі в АТО.

На службу в Збройні сили України до кінця року можуть призвати до 500 офіцерів запасу, повідомив начальник головного управління персоналу - заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Артур Артеменко.

"Наше головне управління з урахуванням потреб, які виникли в офіцерах, і необхідністю укомплектувати бази, склади, арсенали, буде пропонувати начальнику Генерального штабу, а приймає рішення міністр оборони, призвати невелику кількість цих посадових осіб. Це буде до 500, напевно", - підкреслив він на брифінгу в Києві у вівторок, 3 жовтня.

За словами Артеменка, відповідне рішення поки що не прийнято. Але він повідомив про те, що призвані на службу офіцери можуть бути залучені до участі в антитерористичній операції на сході України.

Нагадаємо, згідно з наказом міністра оборони України Степана Полторака, на службу будуть призвані офіцери запасу до 43 років, які пройшли підготовку, отримали вищу освіту, ступінь бакалавра або більш високий ступінь, і не проходили службу в Збройних силах. Термін служби офіцерів становитиме 18 місяців.