UA / RU
Підтримати ZN.ua

До кінця наступного року на Херсонщині збудують вітрову електростанцію

Електроенергією, яка вироблятиметься вітровими електроустановками, можна буде забезпечити третину потреб Херсонської області.

До кінця 2019 року в Херсонській області, вздовж узбережжя озера Сиваш, повинні з'явитися більше 60 вітрових електроустановок потужністю 250 МВт. Українська сторона вже підписала договір про будівництво комплексу вітрових електростанцій із норвезькою компанією NBT. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив президент України Петро Порошенко.

"Вже до кінця наступного року вздовж узбережжя озера Сиваш спорудять 67 вітрових електроустановок потужністю 250 МВт. Відповідний Договір про спорудження комплексу вітрових електростанцій на Херсонщині за провідної ролі норвезької компанії NBT був підписаний сьогодні", - написав Порошенко.

Електроенергією, яка вироблятиметься вітровими електроустановками, можна буде забезпечити третину потреб Херсонської області. Окрім того завдяки інвестиції у розмірі майже 450 млн доларів можна створити нові робочі місця та забезпечити надходження податків до бюджету.

Комплекс електростанцій буде розташовано за кілька кілометрів від анексованого Росією Кримського півострова.

Згідно з інформацією Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, В Україні швидкими темпами зростає частка альтернативної енергетики. За рік загальна потужність об'єктів відновлюваної енергетики збільшилася більш ніж на 10% - до 1.5 ГВт. Так, за 1 квартал 2018 року введено в експлуатацію 159 МВт генерувальних потужностей відновлюваних джерел енергії, що в 2,4 разу перевищує результати 1 кварталу 2017 року.