UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Києва з візитом приїхав премʼєр Ірландії

Він проведе перемовини з Зеленським.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

До Києва з візитом прибув премʼєр-міністр Ірландії Саймон Гарріс. Він проведе двосторонні перемовини з президентом Володимиром Зеленським, повідомляє телеканал RTE.

Зазначається, що Гарріс відвідав Бородянку Київської області та зустрівся з начальником Київської ОВА Русланом Кравченком. Також він приїхав до Гостомеля, де побачив результат ірландського фінансування регіону.

Читайте також: Зеленський після візиту до США прибув до Ірландії: провів зустріч із премʼєр-міністром

Гарріс та Зеленський обговорять російську агресію проти України, підтримку ЄС та заявку Києва на приєднання до Блоку. Візит ірландського премʼєра відбувається після вчорашнього російського ракетного удару по Полтаві, в результаті якого загинули щонайменше 53 людини.

"Військовий удар Росії та вбивство десятків людей у ​​Полтаві у вівторок є похмурим і жахливим нагадуванням про загрозу, з якою Україна стикається щодня. Ми висловлюємо своє обурення та співчуття родинам загиблих", — заявив Гарріс.

Раніше у пресслужбі офісу президента заявляли, що Україна найближчим часом планує підписати з Ірландією угоду про гарантії безпеки. Черговий раунд переговорів проводив заступник очільника ОП Ігор Жовква.