UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Києва з Єрусалиму прибув Благодатний вогонь

Сходження Благодатного вогню - це блага вість для всього народу.

У день Світлого Воскресіння Христового, 2 травня, з Єрусалиму до Києва доставили Благодатний вогонь, який прийняв намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря Православної церкви України архієпископ Агапіт, повідомляє Центр інформації УПЦ в Facebook.

Літак з делегацією УПЦ приземлився в міжнародному аеропорту Київ.

До Свято-Михайлівського собору він прибув вранці 2 травня. Священник ПЦУ Михайло Омелян пояснив, що окремий чартерний рейс не замовляли, щоб зекономити кошти та віддати їх на потреби вірян.

"Процедура перевезення цього вогню передбачає спеціальні лампади. Відповідного, вже після його прибуття до кафедрального собору віряни та намісник собору засвічують цей вогонь та передають його іншим вірянам", – розповів священнослужитель.

За його словами, далі Благодатний вогонь розвезуть по регіонах країни.

Центр інформації УПЦ / Facebook

Церемонію сходження Благодатного вогню щороку проводять у Велику Суботу перед Великоднем грецький Єрусалимський православний патріархат. Чин сходження відбувається у Кувуклії (каплиці) Гроба Господнього в Єрусалимі. Винесення Благодатного вогню символізує воскресіння Ісуса Христа.

Центр інформації УПЦ / Facebook

Читайте також: Кіпр вводить великодній локдаун

Нагадаємо, що 1 травня у Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь, який символізує світло Воскресіння Христового.

Благодатний вогонь сходить в Кувуклії Храму Гробу Господнього - мармуровій печері, де, за переказами, був похований Ісус Христос. Вважається, що першим свідком сходження Благодатного вогню був апостол Петро. Він побачив, як вогонь освітив Гроб Господній незабаром після воскресіння Христа. Винесення вогню в Єрусалим свідчить про вихід з Гробу "Світу істинного".

На церемонії Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі були присутні делегації з 11 країн: України, Молдови, Болгарії, Білорусі, Росії, Кіпру, Румунії, Греції, Грузії, Польщі та Казахстану.