UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Києва прибув міністр освіти Японії Моріяма Масахіто

Країна сприяла відновленню низки навчальних закладів, які постраждали від війни.

Міністр освіти, культури, спорту та науки Японії Моріяма Масахіто у понеділок, 29 липня, прибув до Києва, повідомило Посольство Японії в Україні у соцмережах.

Як зазначили в дипломатичній установі, міністр під час свого візиту планує провести низку зустрічей з українськими колегами, під час яких обговорюватиме спільні проєкти та можливості співпраці між країнами в культурній та освітній сферах.

Зокрема, вранці Моріяма Масахіто уже відвідав Немішаївський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України, де відвідав практичні заняття студентів.

[pics_lr left="https://zn.ua/img/forall/u/531/85/візит-1.jpg" ltitle="" right="https://zn.ua/img/forall/u/531/85/візит2.jpg" rtitle="undefined"]

Саме цьому навчальному закладу Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) раніше надало сільськогосподарську будівельну техніку, ПК та інше обладнання.

Міністр зазначив, що Японія й надалі підтримуватиме українських студентів.

Нагадаємо, у червні Україна та Японія підписали взаємну угоду про гарантії безпеки. Відповідно до неї Токіо надаватиме Києву допомогу в оборонній, гуманітарній, технічній та фінансовій сферах.