UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Дня незалежності у Запоріжжі вивісили найбільший в області державний прапор

Блакитно-жовтий стяг вивісили на Арочному мосту.

© 1news.zp.ua
© 1news.zp.ua
© Сергій Богачов Facebook
© Сергій Богачов Facebook

З нагоди Дня державного прапора та Дня незалежності, які в Україні відзначатимуть 23 та 24 серпня відповідно, у Запоріжжі на Арочному мосту вивісили блакитно-жовтий стяг площею 400 квадратних метрів, передає “Перший Запорізький”. Це найбільший національний прапор у всій області.

Розмір прапора складає 25 на 16 метрів. Спеціально виготовлений стяг прикріпили до тимчасових конструкцій, які не порушують цілісність і надійність опор моста.

Прапор гарно видно із Дніпровської гідроелектростанції.

Читайте також: Погода на День Незалежності: де пройдуть дощі

Нагадаємо, 12 серпня президент Володимир Зеленський підписав указ про святкування 29-ої річниці Незалежності України. У ньому зазначається перелік заходів до святкування найбільшого державного свята.

У свою чергу Кабмін 19 серпня затвердив план заходів для відзначення Дня незалежності України в умовах карантину. Центрами проведення заходів стануть Михайлівська та Софійська площа.

Зокрема, 24 серпня запланована церемонія підняття державного прапора України в Києві та інших населених пунктах, закордонних дипустановах і військових частинах. Також заплановані урочисті заходи, покладання квітів, тематичні культурно-мистецькі, медійні, виставкові та інші заходи, спрямовані на донесення до широкого загалу інформації про важливі події та персоналії української історії, і вручення державних нагород.