UA / RU
Підтримати ZN.ua

До -15: синоптики попередили про нічні морози найближчими днями

Цього тижня погода погіршиться.

Незважаючи на те, що цієї зими довгих та сильних морозів чекати не слід, цього тижня синоптики обіцяють стрімке падіння температури в деяких областях та значні опади.

Читайте також: Зима очікується теплішою, ніж раніше прогнозувалося

Як повідомляє Укргідрометцентр, сьогодні, 13 грудня, на більшості території України очікуються опади у вигляді снігу та дощу.

На південному сході країни переважно дощ, вдень у більшості центральних, Сумській та Харківскій областях значні опади та налипання мокрого снігу.

Мешканцям сходу країни слід бути готовими до сильного вітру – очікуються пориви 15-20 м/с.

Середня температура протягом доби 1-6° морозу, в Карпатах 5-10° морозу, у південних, східних та Дніпропетровській областях 0-6° тепла.

У наступні два дня, 14-15 грудня, істотних опадів не очікується. Лише у більшості західних та північних областей у четвер, 15 грудня, буде сніг, місцями хуртовина, а у південній частині країни вдень дощ.

 Температура вночі 4-10° морозу, в західних областях місцями до 15° морозу. Вдень у середу, 14 грудня, 0-6° морозу, у четвер від 3° морозу до 3° тепла, у південній частині до 7° тепла. На дорогах країни прогнозують ожеледицю.

Нагадуємо, сьогодні, 13 грудня, в Україні в багатьох регіонах оголосили штормове попередження через несприятливі погодні умови.

Якою буде ця зима і чи слід готуватися до сильних морозів, читайте у матеріалі Віри Балабух «Аномальні температури: чи буде зима холодною» на ZN.UA.