UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для українських моряків до 2021 року створять 14 спеціальних центрів обслуговування

У центрі моряк зможе отримати всі необхідні послуги - від проходження державної кваліфікаційної комісії до продовження дії документів.

У щойно створеному держпідприємстві українські моряки зможуть отримувати всі необхідні послуги: від проходження кваліфікаційної комісії до оформлення різних документів.

Міністерство інфраструктури України створило державне підприємство Моррічсервіс, яке буде надавати державні послуги в сфері морського і річкового транспорту, а також центр обслуговування для моряків в Одесі, повідомляє Громадське з посиланням на Мінінфраструктури.

Відомство планує відкрити центри обслуговування моряків у Маріуполі, Херсоні та Ізмаїлі, а також запустити онлайн-кабінет клієнта, яким зможуть користуватися як моряки, так і власники суден. До 2021 року Мінінфраструктури планує відкрити 14 таких центрів.

"У центрах це вперше, коли на одній локації моряк може отримати всі необхідні послуги - від проходження державної кваліфікаційної комісії до продовження дії документів. Крім того, наша мета - об'єднати всі послуги у сфері морського і річкового транспорту на одній локації", - розповів начальник Держслужби морського і річкового транспорту Дмитро Петренко.

Підприємство Моррічсервіс планує надавати організаційно-технічне забезпечення для 75 необхідних морякам послуг, а в майбутньому збільшити їх кількість, щоб всі сервіси для моряків були доступні на одній території.

Кабінет міністрів України на засіданні у вівторок, 18 грудня 2018 року, затвердив нову редакцію Морської доктрини України на період до 2035 року. Проект урядової постанови схвалений за процедурою без обговорення.