UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для взяття Миколаєва РФ потрібно зняти всі свої війська з усіх напрямків — Марченко

Але для початку російській армії потрібен дуже великий резерв.

Повторний наступ російських військ на Миколаїв можливий лише теоретично, і навряд чи був би успішним, вважає керівник оборони Миколаєва генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко.

«Щоб взяти Миколаїв… їм потрібно зняти з усіх напрямків усі свої війська, просто створити якийсь великий резерв і цим великим резервом спробувати прорватися. Але я вам скажу, якщо вони навіть це робитимуть їм це буде важко, це не один день боїв», – сказав Марченко у коментарі «Крим.Реалії».

Він зазначив, що будь-який командир з того боку розуміє, що це утопія

«Якщо вони тоді "з коліс" не змогли це зробити, то зараз, коли там позиційна оборона, коли там пристріляна кожна ділянка, коли все заміновано, ну - це йти в один бік», - додав він.

Нещодавно в інтерв'ю агентству Reuters голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім сказав, що ризик того, що Росія вчинить новий наступ на Миколаїв та Запоріжжя, зберігається, але перегрупування військ наразі не спостерігається.

Читайте також: Окупанти обстріляли два райони Миколаївської області: є загиблі та поранені

У квітні в Росії заявили про плани під час другої фази спецоперації в Україні встановити повний контроль над Донбасом і південною Україною для отримання виходу в Придністров'я.

Незважаючи на те, що Росія так і не змогла реалізувати свої плани, вона продовжує обстрілювати Миколаїв майже щодня.