UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для складання мультимедійного тесту зареєструвались 346 тисяч  охочих — Шкарлет

Це більше, аніж випускників шкіл у 2022 році.

Для участі у складанні національного мультипредметного тесту зареєструвалися 492 тисячі осіб, із них 346 тисяч уже підтвердили свою участь, повідоми повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону.

«492 тисячі у нас у цілому зареєструвалося на національний мультипредметний тест, 402 тисячі записи є унікальними, і вже 346 тисяч комплектів реєстраційних документів надійшло до регіональних центрів Українського центру оцінювання якості освіти. Вражаючі цифри для нас. Є стриманий оптимізм стосовно набору, адже випускників 11-их класів на сьогодні 224 тисячі», - цитує Шкарлета «Укрінформ».

Водночас міністр зазначив, що кількість охочих скласти НМТ не можна порівнювати з кількістю охочих складати зовнішнє незалежне оцінювання у попередні роки, адже ЗНО складалося з декількох предметів.

«Але дуже наочне порівняння - це 224 тисячі випускників 11-их класів і 346 тисяч верифікованих рестраційних карток, щодо вступу», - сказав міністр.

Читайте також: УЦОЯО опублікував зразок тесту для магістратури

Нагадаємо, національний мультипредметний тест цього року проводитиметься замість зовнішнього незалежного оцінювання. До 12 липня 2022 року для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники ж інших сесій НМТ матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування до 12 серпня (додаткова сесія) і 10 вересня (спеціальна сесія).

Інформацію про результати основної сесії НМТ розмістять на Інформаційних сторінках учасників тестування до 12 серпня 2022 року, додаткової сесії – до 21 серпня 2022 року, спеціальної – до 19 вересня 2022 року.