UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для покращення мобілізації влада повинна піти на непопулярні рішення — головнокомандувач ЗСУ

Про що саме йде мова, він не пояснив. 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що Україні необхідні непопулярні заходи, аби покращити результати мобілізації. У своїй колонці для CNN він наголосив, що у цьому питанні Росія має суттєву перевагу. 

Одна з проблем нашої країни — нездатність держінституцій покращити стан Сил оборони саме непопулярними заходами. Ба більше, законодавство, яке регулює оборонно промисловий комплекс України, також є недосконалим. 

"Часткова монополізація цієї галузі призводять до труднощів у виробництві вітчизняних боєприпасів, як наслідок – поглиблення залежності України від постачання союзників", – заявив Залужний.

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію не буде ухвалено швидко — Чернєв

Також у цій колонці воєначальник заявив, що концепція війни проти України змінилася. За його словами, зараз основну роль відіграють безпілотники, тож саме БпЛА — найкраща можливість не втягувати ЗСУ у важку позиційну війну, у якій захисники не будуть володіти перевагою. Ба більше, Залужний заявив про необхідність створення абсолютно нової державної системи технологічного переозброєння. На це може знадобитися п'ять місяців.