UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для Німеччини неправильно приймати російських дезертирів – український посол Макєєв

Олексій Макєєв зазначив, що російські дезертири загрожують не лише ФРН.

Для Німеччини було б неправильно приймати у себе російських чоловіків, які виїжджають з РФ через мобілізацію. Про це заявив український посол в Німеччині Олексій Макєєв в інтерв’ю Bild am Sonntag.

«Ці росіяни становлять загрозу безпеці не лише для Німеччини, але й для всіх молодих українських жінок з дітьми, яким доведеться сидіти навпроти цих чоловіків у таборах для біженців. Для Німеччини було б неправильно приймати російських дезертирів», – заявив Макєєв.

За словами посла, його дуже дратує, що майже ніхто з росіян не залишив свою країну, коли почалася війна. Та й великих мітингів також не відбувалося.

«Я оцінюю, що тікають молоді люди, які не шкодують, але все одно хочуть уникнути військової служби і в кінцевому підсумку їздять кортежами німецькими містами, розмахуючи російськими прапорами», – додав Макєєв.

Читайте також: Нідерланди готові приймати росіян, які тікають від мобілізації

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін у відеозверненні 21 вересня оголосив часткову мобілізацію у країні. Указ про часткову мобілізацію опублікували відразу після закінчення його виступу. Мобілізаційні заходи в країні, яка вбиває мирне населення України, розпочали відразу.

У рамках часткової мобілізації в РФ призиватимуть воювати проти України 300 тисяч резервістів, заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Однак за даними секретного пункту президентського указу число мобілізованих може сягати 1 млн осіб.

Наприкінці жовтня міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу відзвітував Путіну про завершення так званої часткової мобілізації та її результати. За його словами, на територію України нібито відправили 82 тисячі росіян, половина з яких уже воюють проти наших захисників.