UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дізнався про це зі ЗМІ: екскомандувач ССО Хоренко прокоментував своє звільнення

Хоренко повідомив, що Залужний не робив подання на його відставку.

Генерал-майор Віктор Хоренко не знає причин свого звільнення з посади командувача Сил спеціальних операцій. За його словами, указ про відставку, який підписав президент України Володимир Зеленський, він побачив у ЗМІ.

Про це колишній очільник ССО розповів в етері ток-шоу «Української правди».

«Причини особисто не знаю. Дізнався про звільнення із засобів масової інформації. Спілкувався з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, який також пояснити мені цього не зміг. Саме головком повинен робити подання на відставку, проте Залужний цього не робив. Не розумію, що сталося», - сказав Хоренко.

Офіцер додав, що у Залужного відсутні претензії до виконання ним бойових завдань. Він розповів, що спецпризначенці працюють майже на всій лінії фронту і мають заплановані операції, зокрема авдіївському напрямку.

Читайте також: Російський "Прорив" під Авдіївкою перетворився на металобрухт: у ССО показали, як спалюють техніку окупантів

«Я так розумію, що є люди, які краще будуть виконувати операції», - висловся військовий. Він ще не говорив зі своїм наступником.

Бригадний генерал зазначив, що остаточно не визначився зі своїм майбутнім, проте «робитиме все, для перемоги України». Хоренко зауважив, що йому «не дали доступу» для зв’язку з Офісом президента, аби дізнатися деталі звільнення.

«Особи, які відповідальні за комунікацію зі Збройними силами, Силами оборони, мені наразі не надали таку інформацію», – повідомив екскомандувач ССО.

На питання щодо ймовірного конфлікту з представниками ОП чи військового командування, Хоренко сказав, що не коментуватиме це: «нехай визначені особи дадуть на це відповідь».

Генерал-майор обіймав посаду командувача ССО з липня 2022 року, замінивши Григорія Галагана. Тепер Сили спеціальних операцій України очолюватиме Сергій Лупанчук.

Раніше журналіст Саймон Шустер у матеріалі для журналу TIME повідомив, що найближчим часом буде звільнено хоча б одного міністра і генерала за повільний контрнаступ.