UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дитина поранена в ході обстрілу бойовиками Авдіївки

Це вже другий за тиждень випадок, коли жителів околиць Авдіївки ранять ворожі кулі.

В ході обстрілу незаконними збройними формуваннями зі стрілецької зброї міста Авдіївки Донецької області поранений 11-річний хлопчик, повідомляє Покровський відділ поліції ГУ Національної поліції в Донецькій області.

Як повідомляє в суботу прес-служба поліції, повідомлення про подію надійшло в Авдіївське відділення поліції близько 14:20 від медиків.

"Встановлено, що хлопчик катався на велосипеді біля свого будинку по вул. Ломоносова, коли з-за лісопосадки з боку окупованої території почалася стрілянина. Куля влучила дитині в ногу. З наскрізним пораненням гомілки, пошкодженням м'яких тканин хлопчик був доставлений в міську лікарню", - сказано в повідомленні.

Поліцейські працюють на місці події, спілкуються з постраждалою дитиною.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 "терористичний акт" Кримінального кодексу України.

"Це вже другий за тиждень випадок, коли жителів околиць Авдіївки ранять ворожі кулі. 3 червня на вул. Калініна, яка знаходиться поблизу блокпосту бойовиків, постраждав чоловік. Він також отримав поранення ноги", - сказано в повідомленні.

Раніше перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ВСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.