UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дистанційні удари та психологічний тиск: в ОК "Південь" окреслили ситуацію в регіоні

Росіяни продовжують завдавати ударів не лише по військових позиціях, а й по цивільних районах. На цей раз окупанти обстріляли Баштанку й Зеленодольськ. Є загиблі, поранена дитина. 

Станом на початок доби 22 серпня обстановка в південній операційній зоні стабільно напружена, але контрольована, повідомляє ОК “Південь”.

Читайте також: В Україні фокус війни змістився на південний напрямок – Пентагон

“Продовжуючи ведення бойових дій на облаштованих рубежах оборони, ворог використовує авіацію та ракетне озброєння для завдання дистанційних ударів та психологічного тиску», – йдеться в повідомленні.

По позиціях підрозділів ЗСУ вздовж лінії зіткнення ворог здійснив п'ять авіаційних ударів. В українських захисників – без втрат.

Читайте також: Учора ЗСУ демілітаризували чотири сотні окупантів — найбільше від початку повномасштабної війни

Водночас росіяни продовжують завдавати ударів по цивільних районах. У Баштанці випустили реактивний снаряд із системи залпового вогню «Смерч». Зруйновано приватний будинок, поранено дитину. Реактивними снарядами системи «Ураган» обстріляно Зеленодольськ. Загинула одна цивільна особа, поранено шістьох. Зруйновано і пошкоджено кілька приватних будинків.

Читайте також: У Росії не вистачає людей і техніки, але контрнаступу ЗСУ на півдні чекати не варто — британський експерт

Ситуація в акваторії Чорного моря

Вороже корабельне угруповання в Чорному морі нарощує свою присутність до загальної кількості у 14 одиниць, які тримаються на розрахунково безпечній відстані за мисом Тарханкут.

“Напоготові – п'ять носіїв ракет типу «Калібр» із загальною кількістю понад 30, та один ВДК», - конкретизують в ОК.

Як додали військові, на Одещині, де днями знешкодили дрейфуючу міну, контрольованим підривом знищено ще одну морську міну, яку принесло до берега.