UA / RU
Підтримати ZN.ua

Директору київської компанії повідомили про підозру: на 35 млн грн поставив форму ЗСУ неналежної якості

Йому загрожує до 12 років за ґратами.

​​Київська міська прокуратура викрила та повідомила про підозру директору приватної компанії у привласненні коштів, виділених на закупівлю форми для військовослужбовців Сил територіальної оборони. Фірма поставила неякісний одяг на 35 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Як виявило слідство, у 2022 році військова частина та товариство (швейна фабрика) уклали договори на поставку форми для військовослужбовців. Умови передбачали поставку вітровологозахисних та утеплених зимових курток, а також літніх польових костюмів. Товариство отримало спочатку передоплату у 5 млн гривень, а згодом решту коштів. 

Читайте також: В Україні викрили групу зловмисників, що привласнили мільйони гривень на "продажі" авто і БпЛА для ЗСУ

Поставлений нею одяг виявився неналежної якості. Експертиза підтвердила, що військова форма не відповідає технічним умовам та не може використовуватися за призначенням.

Директор фірми отримав підозру. Наразі вирішується питання обрання йому запобіжного заходу тримання під вартою. Чоловіку загрожує до 12 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадуємо, правоохоронні органи направили до суду матеріали справи та обвинувальні акти стосовно організаторів схеми привласнення 10 млн гривень, зібраних для Збройних Сил. Організатором шахрайської схеми є депутат однієї міської ради Сум.