UA / RU
Підтримати ZN.ua

Директор будівельної фірми крав на ремонті доріг Черкаської області

Завдано шкоди близько 2 млн грн.

Служба безпеки України викрила схему привласнення бюджетних коштів, виділених на ремонт автомобільних доріг Черкаської області.

Державі завдано збитків майже 2 млн гривень, повідомляє пресцентр СБУ.

За даними слідства, привласнення коштів організував директор місцевої будівельної компанії.

"У 2019 він уклав кілька договорів з держпідприємством автодорожньої галузі регіону. Всі вони - на проведення ремонту доріг у Звенигородському районі", - йдеться в повідомленні.

Частина бюджетних грошей, виділених на ремонт, учасники злочинної схеми вивели в тінь. Вони вносили в бухгалтерську документацію неправдиві відомості про обсяги використаних будівельних матеріалів та виконаних робіт.

Керівнику комерційної структури повідомлено про підозру за ч. 4, ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Розкрадання на "Укрзалізниці": Керівникам фіктивних фірм повідомили про підозру

Триває розслідування і перевіряється інформація щодо причетності до афери інших осіб, в тому числі посадових осіб держпідприємства.

Раніше в Черкаській області поліцейські повідомили директору підприємства про підозру в розтраті бюджетних коштів при ремонті дороги.

Між приватною структурою і двома департаментами Черкаської міськради був укладений договір на реконструкцію дорожнього покриття однієї з вулиць в місті Черкаси. Згодом до договору вносили зміни за розміром фінансування і термінами виконання робіт шляхом укладення семи додаткових угод. Остаточна вартість робіт склала понад 20 млн гривень.

Також Служба безпеки України попередила неякісне будівництво і ремонт доріг в Харківській області, повідомила пресслужба відомства.

Оперативники спецслужби встановили, що протягом третього кварталу 2020 року харківське держпідприємство оголосило проведення ряду тендерів на закупівлю будматеріалів для ремонту і будівництва автодоріг. Менеджмент однієї з комерційних фірм запропонував конкурсні ціни, які були значно нижчими за ринкові. Це дозволило комерсантам здобути перемогу в торгах і укласти договори на майже 6,3 мільйона гривень.