UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Дія» прийматиме повідомлення про житло, зруйноване ворогом з 2014 року — алгоритм

Подати заявку можна у різний спосіб.

Кабінет Міністрів розширив та спростив порядок подання інформаційного повідомлення про зруйноване чи пошкоджене майно внаслідок збройної агресії Російської федерації. Про це повідомляє пресслужба Уряду

Відтепер зробити це можна за допомогою застосунку «Дія». Причому якщо досі через «Дію» можна було подати інформацію лише про знищене за період повномасштабного вторгнення житло, то тепер застосунок приймає дані про майно, що було пошкоджене ворогом починаючи з 19 лютого 2014 року.

Читайте також: До кінця місяця в Дії з'являться близько 10 нових послуг

Подати інформаційне повідомлення можна самостійно через портал, або застосунок «Дія»  в розділі «Пошкоджене майно», або у ЦНАПі чи за допомогою нотаріуса. 

З 30 березня українці, майно яких постраждало через війну, яку веде в нашій країні Росія, мають можливість подавати заявки через додаток «Дія». Заявка допоможе державі оцінити отримані збитки та компенсувати їх.

Раніше також повідомлялось, що Рада дозволила інформувати громадян про судові засідання та судові рішення через «Дію». Відповідні зміни до Закону України «Про судоустрій і стат