UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Діамантового прокурора" Корнійця охоронятиме СБУ

Голосіївський райсуд частково задовольнив заяву Олександра Корнійця про надання йому фізичної охорони.

Голосіївський районний суд Києва ухвалив рішення про надання охорони екс-заступнику прокурора Київської області, фігуранту "діамантової справи" Олександру Корнійцю, якого 13 травня побили невідомі.

Як повідомляє УНІАН, про дане рішення 18 травня оголосив голова колегії суддів Голосіївського райсуду Дмитро Валігура. Таким чином судді частково задовольнили заяву Корнійця про надання фізичної охорони як для нього самого, так і для його житла. Виконання рішення покладено на Управління СБУ в Києві і Київській області.

Сам Корнієць на судовому засіданні був відсутній, оскільки перебуває на стаціонарному лікуванні після нападу. Наступне засідання у цій справі має відбутися 1 червня.

Нагадаємо, 13 травня Підозрюваного в "діамантового справі", екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця побили невідомі. Як повідомив адвокат потерпілого Віктор Петруненко, напад стався на Майдані Незалежності, у самому центрі Києва.

За його словами, на Корнійця напали при виході з кафе на вулиці Грінченка, в якому він давав інтерв'ю. Четверо нападників підійшли до нього ззаду і почали наносити удари по голові. Лікарі ЛШМД поставили Корнійцю діагноз "закрита черепно-мозкова травма та струс головного мозку".

Згодом, Олександр Корнієць заявив, що впізнав в одному з нападників активіста "Автомайдану".