UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дев'ять областей не готові до послаблення карантину - МОЗ

Напередодні пом'якшити обмеження дозволили Києву.

Станом на 7 липня до послаблення карантинних обмежень не готові дев'ять областей України, повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.  

Так, регіонами зі значним поширенням коронавірусу вважаються Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська і Чернігівська області. 

Зокрема, у МОЗ нагадали, що регіон не готовий до послаблення протиепідемічних заходів, якщо там наявна одна з таких ознак: 

- завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50%; 

- середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менше ніж 24 на 100 000 населення протягом останніх семи днів; 

- коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить більш як 11%; 

- показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить більш як 10%. 

Читайте також: Житомир послабив карантин: що запрацює з 1 липня

Станом на 7 липня в Україні зафіксували 49 607 випадків коронавірусу. Зокрема, за останню добу COVID-19 виявили у 564 чоловік. За весь час епідемії в Україні вилікувалися 22 193 пацієнта. Для 1 283 осіб коронавірус став летальним. 

Напередодні Міністерство охорони здоров’я дозволило Києву послабити карантинні обмеження. Зокрема, заклади громадського харчування, кінотеатри та театри столиці зможуть працювати після 22:00. Робота ж розважальних закладів та проведення культурно-масових заходів досі обмежені до 22 години.