UA / RU
Підтримати ZN.ua

Детективи НАБУ знайшли у кабінеті співробітника одного з райуправлінь ДФС Києва $ 300 тисяч

Співробітник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ГФС в Шевченківському районі Києва зберігав у своєму кабінеті велику суму іноземної валюти.

© Facebook/Назар Холодницький
© НАБУ
Ці мільйони, виявляється, не хабар
© НАБУ

Співробітники НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) провели обшуки в слідчому управлінні фінансових розслідувань у Шевченківському районі ГУ ДФС м. в Києві, виявивши у одного з його співробітників велику суму іноземної та української валюти.

Як повідомила голова САП Назар Холодницький на своїй сторінці в Facebook, обшуки проводилися в рамках кримінального провадження щодо посадових осіб даної установи. Встановлено, що злочинці, діючи у змові з правозахисником (адвокатом) вимагали у підприємця хабар у розмірі 750 тисяч гривень за сприяння у прийнятті "правильних" процесуальних рішень у кримінальному провадженні.

"Під час проведення обшуків у одного з керівників Слідчого управління у службовому кабінеті виявили та вилучили грошові кошти в сумі близько 300 тисяч доларів США, понад 100 тисяч євро, понад 30 тисяч фунтів стерлінгів і 1,5 млн грн", – зазначає глава САП.

Холодницький, при цьому, зазначає, що подібна сума готівкою не могла виникнути на робочому місці "борця з податковими злочинами" законним шляхом. В даний момент, корупціонерам обирають запобіжний захід.

26 липня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали колишнього в. о. голови правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) і голови правління ВАТ "Рокитнянський комбінат хлібопродуктів".

Раніше, 25 липня, детективи Національного антикорупційного бюро затримали начальника департаменту планування та контролю за закупівлями "Укрзалізниці".