UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Десять пусків – десять влучань": Зеленський відзначив роботу систем ППО NASAMS

Президент подякував американським і європейським партнерам за допомогу.

Під час масованого ракетного удару російських окупантів у вівторок, 15 листопада, передані Україні від західних партнерів системи протиповітряної оборони NASAMS здійснили десять пусків і кожен раз влучили у ворожу ціль. Успішну роботу озброєння відзначив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

“Хочу подякувати всім партнерам, які допомагають захищати небо. Зокрема, добре спрацювали сьогодні у нас системи NASAMS: із десяти пусків – десять влучань. Станом на цю годину збито понад 70 ракет і десять ударних дронів”, – розповів глава держави.

Він подякував усім друзям нашої держави в Америці та Європі, які допомагають українським бійцям досягати таких результатів у захисті території держави.

Крім цього, Зеленський висловив окрему подяку всім військовим повітряних командувань «Південь», «Центр», «Схід» і «Захід», а також підрозділам ППО Сухопутних військ. 

Читайте також: 20 млн людей без енергопостачання: наслідки атаки рашистів 15 листопада

“Дякую всім нашим рятувальникам, нашим енергетикам, які працюватимуть цілодобово, щоб відновити нормальне життя для українців. Відновлювальні роботи розпочалися по всій країні. Ми й це пройдемо. Ми все відновимо”, – додав президент.

Раніше повідомлялося, що українські воїни знищили 73 із понад 90 ракет під час масованої атаки РФ і всі випущені ворогом дрони Shahed-136.