UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держсекретар США Ентоні Блінкен відвідає Україну наступного тижня

Державний секретар США Ентоні Блінкен на наступному тижні з робочою поїздкою відвідає Україну, про що він заявив в інтерв'ю з Норою О'Доннелл телеканалу CBS.

Глава американського зовнішньополітичного відомства не розкрив деталі і мету візиту, однак зазначив ситуацію на кордоні з Україною.

«На кордоні з Україною зосереджено більше сил, ніж будь-коли з 2014 року, коли Росія фактично втрутилася», - сказав Блінкен.

«Я не можу сказати, що ми знаємо про наміри пана Путіна. Є цілий ряд речей, які він міг би зробити або не робити. Але ми бачили, як деякі з військових сил фактично почали відступати », - повідомив держсекретар.

27 квітня джерело CNN повідомляв, що Блінкен в травні планує відвідати Україну. Співрозмовник телеканалу пояснив, що поїздка держсекретаря напередодні заплановану зустрічі американського президента Джо Байдена з Володимиром Путіним має продемонструвати Москві, що Вашингтон підтримує Київ.

Крім того, візит Блінкена в Україні дозволить обговорити потенційну зустріч президентів Джо Байдена і Володимира Зеленського.

Читайте також: Блінкен заявив про необхідність чітко і прямо говорити з Путіним

Раніше в Державному департаменті США викрили Кремль у брехні щодо «провокацій України», на які Росія «вимушена» відповідати розгортанням військ біля кордонів і в тимчасово окупованому українському Криму.