UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держприкордонслужба заборонила в'їзд в Україну трьом морякам з РФ, які незаконно відвідували Крим

Морякам з РФ заборонили в'їзд в Україну терміном на 3 роки.

На пункті пропуску "Миколаївський морський торговельний порт" Державна прикордонна служба України виявила трьох моряків, громадян РФ, які незаконно відвідували тимчасово окуповану територію Криму. Про це повідомили в пресцентрі Держприкордонслужби.

"Вчора в пункті пропуску "Миколаївський морський торговельний порт" під час оформлення судна з Туреччини наряд відділу "Миколаїв" виявив трьох громадян РФ, які у вересні 2020 року незаконно відвідували анексований Крим", - йдеться в повідомленні від 8 квітня.

За порушення порядку в'їзду до Криму і виїзду з нього прикордонники Херсонського загону відмовили морякам у пропуску та заборонили їм в'їзд в Україну терміном на 3 роки.

Читайте також: Прикордонники за березень оштрафували понад 100 громадян за незаконний в’їзд до окупованого Криму

Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства України потрапити на територію тимчасово окупованого Росією Криму можна тільки через КПВВ "Каланчак", "Чаплинка" і "Чонгар", які зараз функціонують в штатному режимі з дотриманням карантинних правил.

Раніше Кабмін вніс до "карантинної" постанови зміни, що стосуються умов в'їзду в Україну і, зокрема, адмінкордонів з окупованими Кримом і Донбасом. У Державній прикордонній службі пояснили нові правила перетину КПВВ.