UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держекспертиза схвалила проєкт Національного військового меморіального кладовища

Жодних екологічних чи санітарних загроз не виявили.

"Укрдержбудекспертиза" затвердила проєктну документацію на будівництво першої черги Національного військового меморіального кладовища, повідомив виконувач обов’язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

«Наймасштабніший в історії України проєкт із вшанування та увічнення пам’яті загиблих Захисників і Захисниць буде реалізований у Гатненській територіальній громаді під Києвом», - зазначив він.

Зокрема, експертиза підтвердила відсутність порушень санітарного і епідеміологічного благополуччя населення, а також можливого впливу на екологію, про який заявляли противники будівництва меморіалу.

В межах перших двох пускових комплексів меморіалу планують облаштувати:

Тендер на відбір підрядника для безпосереднього будівництва планують оголосити наступного тижня.

Читайте також: Пільги для ветеранів: в Україні спростили процес їх отримання

Нагадаємо, 15 березня Кабінет Міністрів України остаточно  ухвалив розпорядження щодо визначення місця розташування Національного військового меморіального кладовища у Гатненській сільській територіальній громаді Фастівського району Київської області. Місце для нього шукали понад рік. Спочатку його хотіли розмістити в урочищі "Лиса Гора" в Києві, а потім пропонували ділянку на Броварському проспекті в Биківні, однак обидва місця не погодили з різних причин.

8 грудня 2023 року Верховна Рада прийняла законопроєкт про будівництво та експлуатацію Національного військового меморіального кладовища. Очікується, що в 2024 році на це витратять 515 млн грн.