UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати запропонували заборонити давати дітям незвичайні імена

Регіонал Ельбрус Тедеєв вважає за необхідне заборонити давати дітям імена на честь географічних назв. Окрім цього, нардепи пропонують ще кілька обмежень на імена.

Депутати запропонували Верховній Раді запровадити заборону на присвоєння дітям незвичайних імен. Відповідний законопроект № 3881 вже зареєстровано у парламенті.

Документ є поправкою до Сімейного кодексу. Його авторами є депутати від Партії регіонів Ельбрус Тедеєв та Володимир Мисик, а також представник фракції "УДАР" Артур Палатний.

Якщо законопроект буде прийнято, дітям не можна буде давати імена, що "складаються з назв неживих предметів, вигаданих персонажів, географічних назв (позначень) флори і фауни, титулів, хвороб, одночасного поєднанням букв, символів або цифр, абревіатур".

Також у законопроекті запропоновано закріпити норму, згідно з якою дитині може бути дано не більше двох імен, якщо це не обумовлено звичаями національної меншини, до якої належать мати і (або) батько. Крім того, наполягають нардепи, ім'я дитини має відповідати її статі.

У батьків, втім, залишиться можливість звернутися до суду, якщо у ЗАГСі відмовляться реєструвати дитину з тим чи іншим ім'ям. !zn

Читайте також:

У Німеччині узаконили існування дітей без статі

В Україні новонароджених називають Шехерезадами, Смарагдами та Принцами

Вчені визначили, що прості імена роблять людей привабливішими