UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати ВРУ вимагатимуть звільнення керівництва ТЦК на Житомирщині після смерті чоловіка

За словами депутатки, це не єдиний випадок.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Членкиня тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради та народна депутатка Юлія Яцик повідомила, що разом з іншими членами ТСК вимагатиме звільнення керівництва Звягельського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), де раніше помер чоловік. В етері «Радіо Свобода» вона зазначила, що начальники ТЦК не впоралися зі своїми обовʼязками.

За її словами, під час засідання ТСК представник ТЦК сказав, що 32-річний Сергій Ковальчук начебто був у стані алкогольного спʼяніння та сам просився залишитися на ніч у центрі комплектування. Проте, як повідомляє Яцик, у крові померлого не знайшли слідів алкоголю. Більше того, не дивлячись на заяви працівників ТЦК, лікарі та родичі Сергія не підтвердили у нього наявність епілепсії, додала депутатка.

Читайте також: Представники Міноборони та ТЦК проігнорували засідання ТСК з питань можливих порушень під час мобілізації — депутат

Водночас у свідоцтві про смерть написано, що Сергій помер через численні травми голови зі зміщенням кісток черепа. Тому ТСК відкидає версію про епілептичний напад у загиблого, зазначила Яцик.

«У нас понад 3200 скарг [на роботу ТЦК] вже розглянуто станом на сьогодні. Інцидент цей — не єдиний», — підкреслила депутатка.

Нагадаємо, Звягельський РТЦК, що у Житомирській області, повідомляв про смерть чоловіка у лікарні, який раніше прийшов до центру комплектування нібито у стані алкогольного спʼяніння. Там у нього, за версією працівників ТЦК, стався епілептичний приступ.

Пізніше правоохоронці почали розслідування за фактом смерті чоловіка. Згідно з повідомленням офісу генерального прокурора, вони з’ясовують всі обставини події.