UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати  ужгородської міськради їздили на відпочинок під виглядом «відряджень» – СБУ

Сьогодні в мерії провели низку обшуків.

Служба безпеки України та Національна поліція у середу, 1 листопада, провели серію обшуків у будівлі Ужгородської міської ради, під час яких перевіряли обставини виїзду за кордон місцевих депутатів.

В СБУ зазначили, для виїзду за межі України чиновники міськради вносили недостовірні дані до офіційних документів про службові відрядження. Зокрема, для поїздки за кордон ужгородські посадовці використовували фіктивні запрошення від афілійованих іноземних організацій.

Аби приховати сліди незаконних дій, таку «кореспонденцію» не реєстрували, а підписані листи на закордонні «відрядження» не вносили до системи електронного документообігу міськради.

«За наявними даними, під час таких «відряджень» посадовці насправді виїжджали на зарубіжний відпочинок під час війни», - заявили в СБУ.

На разі правоохоронні органи продовжують слідство у межах кримінального провадження за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає покарання до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади з конфіскацією майна.

Читайте також: Обшуки у справі Дубінського проходять у семи людей

Про обшуки в Ужгородській міськраді стало відомо близько полудня. Журналіст Віталій Глагола заявив, що  СБУ документує протиправну діяльність окремих депутатів і держслужбовців Ужгородської міської ради.