UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутат Войціцька заявила про напад на її чоловіка

Народний депутат пов'язує замах зі своєю діяльністю.

Народний депутат від партії "Об'єднання "Самопоміч" Вікторія Войціцька повідомила про замах життя свого чоловіка.

"Сьогодні о 9 годині ранку стався замах на мого чоловіка. Невідомий у масці на повному ходу протаранив автомобіль чоловіка і зник з місця злочину. Це вже друга спроба залякати мене і мою сім'ю, здійснюючи тиск на мене як народного депутата", - написала Войціцька на своїй сторінці в Facebook.

Вона також нагадала, що це другий напад за останні чотири місяці: у березні цього ж року під їх з чоловіком машину кинули скляну банку із запалювальною рідиною.

"За весь час з моменту вибуху, мене тільки один раз викликали в СБУ для дачі показань, хоча розгляд справи напади взяв під особистий контроль Генеральний прокурор, в той час Шокін. Жодних результатів", - зазначила народний депутат і зажадала від керівництва МВС, ГПУ і СБУ негайної реакції на випадки нападу на її сім'ю та інших членів фракції.

Вікторія Войціцька також додала, що не вірить у збіги: "сьогодні за моєю ініціативою буде розгляд питання формування прогнозованої оптової ринкової ціни електроенергії за формулою "Роттердам + фрахт"".

Читайте також: У НКРЕКП назвали ще не остаточними нові тарифи на гарячу воду і опалення

Раніше народні депутати Вікторія Войціцька з фракції "Самопомочи" і Рябчин Олексій з "Батьківщини" ініціювали внесення змін до процедури призначення членів Національної комісії, що здійснює регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)."Ми пропонуємо, щоб фінальне призначення членів Комісії та визначення схеми ротації відбувалося за результатами відкритого жеребкування. Кандидати, які успішно пройшли попередній кваліфікаційний відбір по черзі в алфавітному порядку, витягають картки з зазначеним терміном повноважень (від 0 до 6 років). На підставі результатів жеребкування формується склад членів Комісії та схема ротації. Результати жеребкування затверджуються рішенням голови Верховної Ради України", - йдеться в їх відкритому листі до комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної безпеки та ядерної політики. Депутати вважають, що такий спосіб формування НКРЕКУ відчутно знизить особистий і політичний фактор у прийнятті рішення і надасть рівне право максимальній кількості професійних кандидатів, бути обраним на посаду члена Комісії.