UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутат Стець повідомив, що знайшовся зниклий активіст Автомайдану Дмитро Булатов

Депутат від фракції "Батьківщина" Юрій Стець повідомив, що інформація з надійного джерела, але не буде стверджувати, поки не побачить зниклого активіста особисто.

Один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов, який не виходив на зв'язок вже тиждень, знайшовся. Про це повідомив народний депутат України (фракція "Батьківщина") Юрій Стець.

Кілька хвилин тому депутат написав на своїй сторінці в Facebook: "Попередня інформація, Булатов знайшовся! Нібито живий! Поки все... Буду інформувати...".

Потім Він додав: "Інфа з надійного джерела, але поки не побачу його самого...".

"Мені, і на "5 канал", зателефонував співробітник одного з міністерств. І підтвердив цю інформацію. Цю інформацію я повідомив журналістам "5 каналу" та іншим колегам, з тих, кому міг повідомити подробиці не по телефону. Джерело вказав, що разом з журналістами вже їдуть на місце, звідки був телефонний дзвінок, голос схожий на голос Дмитра", - написав Стець.

В 22:04 на сторінці Стеця з'явилася запису: "Вже точно. Булатов - живий!".

ТСН повідомило, що Дмитра Булатова, який зник тиждень тому, знайшли сьогодні в селі Вишеньки Бориспільського району під Києвом. Як розповів сам Булатов, невідомі били, катували, відрізали вухо і навіть розпинали - у нього є проколи на руках. Автомайдановец не знає, хто його викрав, але помітив, що чоловіки розмовляли з російським акцентом.

Після тривалих тортур його вивезли і викинули з машини. Булатов йшов по селу стукаючи в усі двері, поки його не впустили в один з будинків. Після цього Булатов зателефонував своїм друзям, які терміново забрали його в Київ.

минулого тижня у ЗМІ з'явилася інформація, що Булатов з 23 січня не виходить на зв'язок.

23 січня дружина Булатова через свого адвоката написала заяву в міліцію про зникнення чоловіка. Вона звернулася до Дарницького райуправління столичної міліції.

В рамках заходів з пошуку Булатова було відкрито кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство" КК України, так як при зникненні людини, як правило, відкривають кримінальну виробництво за ст. 115 КК (умисне вбивство).

Депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський в ефірі телеканалу "Рада" заявив, що до викрадення одного з активістів Автомайдану Дмитра Булатова причетна влада. !zn