UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутат Деркач вважає, що на нього готують замах

Він хоче, аби розслідуванням цієї справи зайнялися в ОГП. 

Народний депутат Андрій Деркач, якого глава Мінфіну США Стівен Мнучін назвав російський агентом з 10-літнім стажем, вважає, що на нього і на експрокурора ГПУ Костянтина Кулика готує замах компанія "KROLL Associates UK LTD". Через це він звернувся до генерального прокурора Ірини Венедіктової, про що й повідомив на своєму Телеграм-каналі.

"Готується замах на вбивство на мене, народного депутата України, і на експрокурора ГПУ Костянтина Кулика. Хто готує? Група з 9 осіб, переважно громадян Великобританії, які прибули в Україну. Зараз вони збирають дані про мене і Кулика для складання плану і безпосередньо фізичної ліквідації. Як вдалося з'ясувати, одним з безпосередніх виконавців вбивства повинен стати громадянин Албанії, член згаданої групи", - пише Деркач. 

За словами депутата, замах готує "воєнізоване крило Британії". Воно нібито перебуває "у договірних відносинах з компанією "KROLL Associates UK LTD".

Деркач хоче, аби роботу воєнізованої групи розслідувала генеральна прокуратура. Також він прагне, аби в ОГП перевірили законність такої діяльності "KROLL Associates UK LTD" на території України" та встановили її причетність до незаконного збору інформації, спостереження та підготовки до замаху на вбивство.

Читайте також: ЗМІ: ДБР замовило експертизу голосів на "плівках Деркача"

16 березня Апарат директора Національної розвідки США опублікував доповідь, в якій сказано, що Росія намагалася вплинути на вибори президента США в 2020 році, «очорнивши» кандидатуру Джо Байдена і підтримуючи Дональда Трампа.

Також у звіті йдеться, що Путін "контролював діяльність українського нардепа Андрія Деркача, який зіграв велику роль в діяльності Росії щодо впливу на вибори". Зазначається, що російська агентура в Україні розповсюджувала "плівки Порошенка-Байдена" та дезінформацію про сина Байдена Хантера через ЗМІ США та близьке оточення Трампа.