UA / RU
Підтримати ZN.ua

Деокупований Херсон: де мешканці міста можуть отримати меддопомогу

Роз'яснення дали у МОЗ.

Минулого тижня українські військові звільнили Херсон від російських окупантів. Місто перебуває під контролем України. У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, де мешканці Херсону можуть отримати медичну допомогу та ліки.

Де херсонцям отримати ліки та меддопомогу

У разі невідкладних станів, мешканці Херсону можуть до пунктів базування екстреної медичної допомоги:

Також можна звертатися безпосередньо до лікарень міста Херсона, які працюють у цілодобовому режимі:

Чи працюють аптеки у Херсоні

Більшість аптек під час окупації припинили свою роботу. У МОЗ зазначили, що всі мережі аптек готові розпочати свою роботу після проведення розмінування території.

«Інформацію щодо аптечних закладів, які зможуть розпочати роздрібну торгівлю найближчими днями, буде оприлюднено додатково»,  – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Критична інфраструктура Херсонщини: ситуація гірша, ніж очікувалося

Де можна отримати гуманітарні ліки

У МОЗ наголосили, що на території міста визначені пункти видачі базових гуманітарних лікарських засобів та медичних виробів, що розташовані в приміщенні медзакладів за такими адресами:

КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. О. С. Лучанського» Херсонської міської ради Херсонської області:

КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних» Херсонської міської ради Херсонської області:

КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є. Є. Карабелеша» Херсонської міської ради Херсонської області:

Читайте також: Держрегулювання цін на ліки: чи стануть препарати дешевшими

У відомстві пояснили, що починаючи з 14 листопада херсонці можуть отримати за вказаними адресами безоплатно необхідні медикаменти. Також на місці медпрацівники за потреби будуть проводити медичний огляд та призначити необхідне лікування.

Щоб отримати гуманітарні ліки, мешканцям міста необхідно мати документ, що засвідчує особу.

У МОЗ також повідомили, що з 15 листопада на центральній площі за адресою: площа Свободи, 1, орієнтовно з 11:00 години буде організовано надання медпослуг в машині швидкої медичної допомоги медичних працівників міжнародної організації «Лікарі без кордонів» із видачею необхідних медикаментів (жарознижувальні, гіпотензивні, протизапальні лікарські засоби тощо).

Нагадаємо, сьогодні, 14 листопада, у Херсоні підняли український прапор. Місто вперше після звільнення відвідав президент Володимир Зеленський.

Упродовж 10-11 листопада ЗСУ значно просунулися в двох областях на півдні. Захисникам України вдалося звільнили майже всю Миколаївщину (окрім Кінбурнської коси) та правий берег Дніпра на Херсонщині. 11 листопада передові українські спецпідрозділи увійшли до обласного центру.