UA / RU
Підтримати ZN.ua

Денісовій в РФ не розповіли нічого нового про стан Сенцова

За словами Денісової, зараз у Сенцова в колонії перебуває його адвокат.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова поговорила з радником президента Росії Михайлом Федотовим про те, що український політв'язень Олег Сенцов нібито припинив голодування. Федотов знову заявив про те, що Сенцов сам написав заяву про припинення голодування в присутності своїх адвокатів. Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

"Я щойно переговорила з радником президента РФ, головою ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайлом Федотовим. Він заявив, що володіє інформацією від керівництва Федеральної служби виконання покарань РФ про те, що Олег Сенцов написав заяву про відмову від голодування. Причини російський чиновник не знає", - написала Денісова.

Вона додала, що зараз відбувається зустріч Олега Сенцова з його адвокатом у колонії в Лабитнангі та пообіцяла більше інформації надати згодом.

Сьогодні заступник директора Федеральної служби виконання покарань РФ Валерій Максименко заявив про те, що Олег Сенцов нібито припинив голодування. Після Максименка про припинення Сенцовим голодування повідомив і Федотов, розповівши про написаний українцем лист. Однак цю інформацію наразі не підтвердили ні адвокати, ні сестра Сенцова. Постійний представник президента України в Криму також заявив, що в нього поки немає ніякої інформації щодо цього.

В самому ФСІН заплуталися в даних щодо голодування українця, заявивши спочатку про те, що Сенцов почав приймати їжу тиждень тому, а потім зазначили, що режисер почав їсти сьогодні.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов оголосив голодування в російської в'язниці 14 травня. Він виснув вимоги, згідно з якими російська влада повинна була звільнила всіх українських політв'язнів у РФ і окупованому Криму. За словами Сенцова, якщо його вимоги не будуть виконані, він готовий померти.

За словами адвоката українця, у серпні в Сенцова сталася третя криза, його двічі хотіли госпіталізувати для підключення до апаратури і почати примусове годування.

Співробітники ФСБ затримали Сенцова навесні 2014 року в окупованому Криму. Його етапували в Росію, де судили за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалі офісів партій на півострові. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 25 серпня 2015 року виніс Сенцову обвинувальний вирок – 20 років колонії суворого режиму.